NuLelie: officiële start versterking van elektriciteitsnet in Noordelijk Flevoland

Scroll

28 februari is het tracé rond Emmeloord, Nagele en Ens officieel gestart met een zogenaamde “schop-in-de-gond-moment” door middel van een gestuurde boring , bijgewoond door Wethouder Van Amersfoort.  De wethouder benadrukte het belang om stil te staan bij dit moment aangezien het, ondanks de uitdagingen die nog komen, een positief signaal is dat er gewerkt wordt aan een toekomstbestendig elektriciteitsnet.

Schop in de Grond NuLelie Update contract Nulelie: officiële start versterking van elektriciteitsnet in Noordelijk Flevoland

 

Een gestuurde boring is een techniek waarbij een kabelbuis van punt A naar punt B wordt gelegd zonder graven, waardoor straten niet hoeven te worden opengebroken. Deze boring werd bijgewoond door Liander-medewerkers, samen met de betrokken aannemerscombinatie Heijmans, Van Voskuilen en Pol Infratechniek.

 

Gestuurde Boring

Gestuurde Boring

 

Noordelijk Flevoland is sterk gericht op duurzaamheid, met name in de gemeente Noordoostpolder. Deze gemeente heeft ambitieuze plannen voor woningbouw, economische groei en duurzame energie. Dit heeft geleid tot de aanvang van werkzaamheden voor een robuust elektriciteitsnet door Liander in Emmeloord, Nagele en Ens. In samenwerking met drie vooraanstaande aannemers wordt de capaciteit aanzienlijk vergroot. Het project in Emmeloord, Nagele en Ens maakt deel uit van het Liander Programma Netuitbreiding Lelie (NuLelie) en is op 28 februari officieel gestart met een gestuurde boring in Ens.

 

Kabelaanleg rondom Emmeloord, Nagele en Ens

Van Voskuilen Infratechniek verzorgt de kabelaanleg rond Emmeloord, Nagele en Ens omvat het begraven van een nieuwe middenspanningskabel (20kV) in het gebied, evenals de installatie van 10 nieuwe distributiepunten. Het traject beslaat ongeveer 40 kilometer en zal uiteindelijk worden aangesloten op het Onderstation Emmeloord. Bovendien worden aanpassingen aangebracht aan het 10kV-elektriciteitsnet en bijbehorende ruimtes in het tuinbouwgebied in Ens.

Al deze activiteiten vallen onder het Liander Programma NuLelie, dat bestaat uit ongeveer 37 projecten ter versterking van het gehele elektriciteitsnetwerk in Friesland en Noordelijk Flevoland. Dit omvat de installatie van meer dan 2.100 kilometer aan kabels en de bouw of aanpassing van ongeveer 300 elektriciteitsruimtes. Liander investeert minimaal 400 miljoen euro om het middenspanningsnet binnen het NuLelie-programma aan te pakken.

 

De aannemerscombinatie verwacht het project Emmeloord, Nagele en Ens, onder normale omstandigheden, tegen eind 2024 af te ronden. De werkzaamheden van Liander zijn grootschalig in Noordelijk Flevoland. Tegen eind 2024 wordt een verwachte planning voor het hele gebied gepresenteerd.

Van Voskuilen Gestuurde boring NuLelie

Van Voskuilen Gestuurde boring NuLelie

 

 

 

Een mooie mijlpaal van ons bouwteam van perceel 1 van NuLelie waarbij samenwerken hoog in ons vaandel staat!

-

Terug naar overzicht

Wij werken o.a. voor :