Gasleidingen aanleggen, renoveren en onderhouden

Scroll

Uw partner voor gasleidingen

Wij zijn bij Van Voskuilen al ruim 50 jaar expert op het gebied van werkzaamheden aan het aardgasnet, zowel met lagedruk (tot en met 200 mbar) als hogedruk gas (> 200 mbar tot en met 8 bar). Naast het aanleggen en verwijderen van hoofd- en aansluitleidingen kunnen wij werkzaamheden verrichten die betrekking hebben op relinen, encapressen en aanboringen onder druk. Bij renovatiewerkzaamheden doen wij er alles aan om de overlast voor bewoners tot een minimum te beperken en de veiligheid van hen en onze medewerkers te waarborgen.

Veiligheid bij Van Voskuilen

Specialistische dienst: Relinen

Relinen is de oplossing voor het vernieuwen van (de veelal broze) gietijzeren gasleidingen met gebruikmaking van de bestaande buis. Bij het relinen verlijmen wij een kous aan de binnenzijde van de gietijzeren buis. Stap voor stap ziet dit proces er als volgt uit:

  1. Verrichten van civiele werkzaamheden voor de benodigde kopgaten
  2. Uitvoeren van gastechnische werkzaamheden
  3. Afpersen van de binnen- en dienstleidingen gas
  4. Reinigen van de gietijzeren leiding met grit en hogedruk water
  5. Afvoeren van de vrijgekomen afvalstoffen
  6. Vaststellen van de huidige staat van de leidingen door een camera-inspectie
  7. Inblazen en verlijmen van de kous
  8. Opzoeken en openfrezen van de dienstleidingen.

Omdat het graafwerk wordt geminimaliseerd is er minder milieuschade, verkeershinder en werkoverlast. Om de kwaliteit van het relinen te waarborgen, werken wij volgens een vaste werkprocedure met een standaard opleverformulier. Daarnaast voert een onafhankelijke instantie regelmatig een pelproef uit.

Onze partners:

Specialistische dienst: LMI

De innovatieve techniek LMI (Live Mains Insertion) is de benaming van het sleufloos inbrengen van een nieuwe kunststof gasleiding in de bestaande gietijzeren leiding. Hierbij blijft de bestaande gasleiding onder druk staan waardoor de eindgebruikers niet zonder gas komen. Omdat het graafwerk wordt geminimaliseerd is er minder milieuschade, verkeershinder en werkoverlast. Deze techniek is ook toe te passen op bijvoorbeeld HD-gasleidingen en LD-gasleidingen. Bij waterleidingen wordt middels dezelfde techniek een nieuwe leiding in een bestaande drukloze waterleiding geschoven. Dit heet Dead Mains Insertion (DMI).

Onze partner:

Gas, Meet- & Regeltechniek

Naast de infrawerkzaamheden op het gebied van aardgas zijn wij ook gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van gas meet- en regelstations. Wij ontwerpen en bouwen deze gas meet- en regelstations in onze eigen productiehal in Woudenberg. Naast het produceren, kunnen wij de gas meet- en regelstations ook voor u op locatie plaatsen. Uiteraard verzorgen we voor u ook het benodigde leidingwerk om de gas meet- en regelstations aan te sluiten.

Naar gasregeltechniek.nl

Ook meewerken?

Wil jij ook meewerken aan een even veilig als betrouwbaar gasleidingennet in Nederland? Bekijk dan nu wat wij van jou verwachten én wat wij jou voor opleidingen en arbeidsvoorwaarden te bieden hebben wanneer jij komt werken bij Van Voskuilen.

Werken bij Van Voskuilen

Bekijk ook eens onze andere expertises

Wij werken o.a. voor :