Wat wij doen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die gespecialiseerd is in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van allerlei soorten kabels en leidingen? Of zoekt u een betrouwbaar bedrijf dat gas meet- en regelstations ontwerpt, bouwt en installeert? Dan is Van Voskuilen Woudenberg B.V. de deskundige partner die u zoekt!

Afgeronde projecten

 • Hogebrinkerweg, Hoevelaken

  Categorie: Hogedruk gas

  Aanpassen 4bar en 8bar gasnet voor de renovatie van een gas ontvangst station inclusief het maken van diverse aansluitingen voor het toepassen van tijdelijke gasregelinstallaties, om de continuïteit van de gaslevering te waarborgen. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden was het tevens noodzakelijk om gebruik te maken van een tijdelijke afstopoperatie (stoppel) met omloop, om de leiding te onderbreken waarbij de gasdruk in het net behouden kon worden.

  project-hogebrinkerweg-hoevelaken-1

  Uitvoeringsjaar: 2015
  Duur van het project: 12 weken
  Lengte: nvt (betreft afsluiterschema)
  Discipline: Hogedruk gas

 • LMI (Live Main Insertion)

  Categorie: Gas

  Projectomschrijving:
  Onze organisatie heeft een pilot uitgevoerd met het onder gasdruk invoeren van een kunststof PE hoofdleiding gas in een bestaande gietijzeren buis. Deze techniek Live Main Insertion (LMI) genoemd heeft als grote voordeel dat er veel minder grondverzet benodigd is waardoor er minder overlast is voor de omwonenden. Daarnaast is de productiesnelheid aanzienlijk hoger dan op de traditionele manier van vervangen. Doordat er minder grondverzet benodigd is geeft deze techniek ook veel minder CO2 uitstoot. Mocht u interesse hebben in deze techniek dan kunt u contact opnemen met ons bedrijfsbureau in Woudenberg.

  lmi

  Uitvoeringsjaar: 2014
  Duur van het project: 3 weken.
  Lengte: circa 900 meter
  Disciplines: Lagedruk gas
  Diameter bestaande gasleiding: 118GY
  Diameter nieuwe gasleiding: 75PE

 • Hoge Rijndijk

  Categorie: Gestuurde boring

  Aan de Hoge Rijndijk nabij het centrum van Leiden hebben we een gestuurde boring gerealiseerd ter vervanging van een lage druk zinker. Gelijktijdig hebben we een aantal extra mantelbuizen meegenomen voor toekomstige elektra kabels. Naast het realiseren van de gestuurde bundelboring hebben we de lagedruk gasleiding aan weerzijde ingebouwd. De bestaande lagedruk zinker is buiten bedrijf gesteld door middel van het dämmeren (schuimbeton) van de zinker.

  hoge-rijndijk

  Uitvoeringsjaar: 2015
  Duur van het project: 3 weken
  Lengte: Het maken van een gestuurde bundelboring met een lengte van 200 meter bestaande uit 3xPE 160 SDR11 en 1xPE  125 SDR11
  Disciplines: Lagedruk gas en mantelbuizen

 • Uddel, Elspeterweg

  Categorie: Gas

  Projectomschrijving:
  Bij een particulier hebben wij op privé terrein een afleverstation geplaatst en aangesloten op het het bestaande  8 bar deelnet door middel van een stoppeloperatie op een 6” stalen gasleiding.Voordat dit gerealiseerd kon worden hebben wij allereerst in de Gemeente Uddel een uitbreiding op het gasleidingnet moeten maken van 1200 mtr. 160 mm HDPE. Dit ging  gepaard met een 4-tal gestuurde boringen.

  uddel-elspeterweg

  Uitvoeringsjaar: 2014
  Duur van het project: ca. 3 maanden
  Lengte: 1200 mtr. 160mm HDPE
  Disciplines: Afleverstation tbv 8 bar gasleiding

 • Waddinxveen, De Triangel

  Categorie: Gas / Elektra

  Projectomschrijving:
  In Waddinxveen wordt gewerkt aan een nieuwe leefomgeving genaamd De Triangel. In verband met toekomstige woningbouw dienen bestaande kabels en leidingen te worden omgelegd.

  waddinxveen-de-triangel

  Uitvoeringsjaar: 2014
  Duur van het project: ca. 6 maanden
  Lengte: ongeveer 1100 mtr (incl. 2 zinkers)
  Disciplines: HD gas, LD gas en LS kabel

 • Reconstructie Parallelstructuur Waddinxveen A12

  Categorie: Middenspanning / laagspanning

  Middenspannings- en laagspanningskabesl verleggen in verband met reconstructie Parallelstructuur A12. De middenspanningskabels 3x1x150AL zijn in een bundel van 3 in de sleuf getrokken. Dit geldt ook voor de laagspanningskabels 4x150AL.

  project-waddinxveen-parallelstructuur-a12-foto-1-2

  Locatie: Moordrecht
  Plaats & straat: Vijfde Tochtweg
  Korte projectomschrijving: reconstructie Parallelstructuur A12
  Uitvoeringsjaar: 2015
  Duur van het project:  2 weken
  Lengte van het tracé: circa 350 meter
  Disciplines: MS + LS

 • Schutterweg, Ede

  Categorie: Middenspanning

  Op de Schutterweg in Ede zijn door derden twee windmolens geplaatst voor het opwekken van groene energie. Om de opgewekte energie terug te voeden in het elektriciteitsnet is er door onze organisatie een middenspanningsroute aangelegd tussen het inkoopstation bij de windmolens en het schakelstation van Liander. In deze route hebben wij tevens twee gestuurde boringen gerealiseerd van 330 meter en respectievelijk 160 meter. Deze laatste gestuurde boring betrof tevens een spoorwegkruising. Naast het aanleggen en onderling verbinden van de middenspanningskabels 3 x 1 x 630AL hebben wij tevens de montage in het inkoopstation en in het schakelstation van Liander verzorgd. Tenslotte is er nog een aardingspunt aangebracht bij het inkoopstation van de windmolens.

  project-ede-schutterweg-3

  Uitvoeringsjaar: 2015
  Duur van het project: 4 weken
  Lengte: 1600 meter
  Discipline: Middenspanning 3x630AL

 • Noordwijk, Langevelderlaan (Terrein Sancta Maria)

  Categorie: Openbare verlichting

  Projectomschrijving
  Het landgoed Sancta Maria in Noordwijk en Noordwijkerhout wordt nieuw leven ingeblazen. De bestaande gebouwen worden losgekoppeld van elkaar en de gehele infra wordt opnieuw ingericht en aangelegd. Voor de openbare verlichting  is er door ons 2 kilometer kabel aangelegd, zijn er 37 LED lichtmastcombinaties, 5 LED bolders en 15 bodemschijnwerpers geplaatst en aangesloten.  (Meer informatie hierover http://www.waardevolwonen.nl/in-de-media)
   

  noordwijk

  Uitvoeringsjaar: 2013
  Duur van het project: ca. 3 maanden
  Lengte: 2.000 meter kabel
  Disciplines: Openbare verlichting,  t/m laagspanning 4x16mm2
   

 • Vinkeveen-Mijdrecht, (Gemeente De Ronde Venen)

  Categorie: Elektra

  Projectomschrijving
  Doordat de kabels in ‘zure’ veengrond liggen tast het de buitenmantel enorm aan waardoor er relatief veel storingen voorkomen  in het net. Om de storingsminuten te reduceren heeft de netbeheerder besloten om een groot deel van het middenspanningsnet te vervangen.
   

  vinkeveen

  Uitvoeringsjaar: 2013
  Duur van het project: ca. 16 weken
  Lengte: 20.000 meter middenspanningskabel inclusief 4.000 meter gestuurde boringen
  Disciplines: Middenspanning 3x1x150 AL XLPE
   

 • Project De Klomp

  Categorie: Gas

  Projectomschrijving
  Nieuwe aanleg en engineering van een hoge druk 8 bar gasleiding waarbij er intensief is samengewerkt met de opdrachtgever en grondeigenaren om de werkzaamheden optimaal te laten verlopen. Dit is een gedeelte van de leiding langs de A12 van Ede naar Veenendaal zodat de HD gasring weer gesloten kan worden.
   

  project-de-klomp

  Uitvoeringsjaar: 2013
  Duur van het project: ca. 8 weken
  Lengte: 1200 meter HDPE
  Disciplines: Gas Ø 250mm HDPE SDR11, inclusief +/- 70 spiegellassen.
   

 • Tuinbouwlocatie: Voorschoterweg te Valkenburg

  Categorie: Middenspanning

  Op een tuinbouw locatie hebben wij naast een bestaand kabeltracé een nieuwe middenspanningsroute gerealiseerd bestaande uit de kabels 3x240mm2 AL en 3x1x630mm2 AL. Deze route is tevens voorzien van een glasvezelbeschermingsbuis 40mm HDPE. Voor de realisatie moest gebruik gemaakt worden van diversen gestuurde boringen en stalen persingen.

   

  img-20150509-wa0020

  Uitvoeringsjaar: 2014/2015
  Duur van het project: 12 weken
  Lengte: 1.750 meter sleuf, leggen van 3.500 meter MS kabel 3x1x630mm2 AL, 1.750 meter glasvezelbeschermingsbuis 40mm, 130 meter 3x240mm2 AL,  7 stuks lasgaten en 12 stuks trajectmoffen 1x630mm2
  Disciplines: Middenspanning en glasvezel

 • Voorweg te Noorden

  Categorie: Elektra

  In het erg natte gebied in Noorden heeft de gemeente de beschoeiing vervangen. Doordat de bestaande infrastructuur dicht tegen de bestaande beschoeiing lag hebben wij de opdracht gekregen om de gasleiding en de laagspanningskabel te vervangen. Aansluitend zijn tevens de huisaansluitingen vervangen. De werkzaamheden zijn in goed overleg met de gemeente en de civiele aannemer uitgevoerd om mekaar niet in de weg te lopen en de omwonende zomin mogelijk overlast te geven.

  20150126155535

  Uitvoeringsjaar 2014/2015
  Duur project start 15-12-2014 einde 05-03-2015  - 8 weken
  Lengte tracé  670 meter
  Disciplines Gas en Electra zowel hoofdleiding als aansluitingen

 • Lichtmasten op brug vervangen/ Alphen aan den Rijn

  Categorie: Openbare verlichting

  De gemeente Alphen aan den Rijn heeft elk jaar meerdere grote vervangingsprojecten in het kader van onderhoud.
  Zo was nu de dr. Albert Schweitzerbrug te Alphen aan den Rijn aan de beurt en hebben wij 11 lichtmasten moeten vervangen.
  Tijdens deze onderhoudsprojecten worden alle nieuwe lichtmast voorzien van LED armaturen.
  Om veilig te kunnen werken zijn verkeersplannen opgesteld en hebben wij één rijbaan en een stuk fietspad moeten afsluiten.

  gemeente-alphen-aan-den-rijn

  Locatie plaats en straat: Alphen aan den Rijn, Albert Schweitzerbrug
  Korte projectomschrijving: Lichtmasten op brug vervangen
  Uitvoeringsjaar: 2015
  Duur van het project: 2 dagen
  Lengte van het trace: LS kabel vrij geschakeld en lichtmasten één op één uitgewisseld
  Disciplines: Openbare verlichting

 • Aanleg hoofdleidingen & kabels / Alphen aan den Rijn

  Categorie: Gas / water / elektra

  Op een nieuwbouw in Alphen aan den Rijn hebben wij de opdracht gekregen voor het aanleggen van hoofdleidingen en kabels. Ook hebben wij hier de huisaansluitingen gerealiseerd van 20 woningen. Deze woningen hebben wij voorzien van gas, water & elektra aansluitingen. Omdat dit zakkend gebied is dit uitgevoerd met expansie elementen. Dit alles is in goed overleg gegaan met de aannemer zodat iedereen zijn werk kan doen.

  nb-alphen-aan-de-rijn-4

  Locatie: Alphen aan den Rijn, Karmelietenlaan
  Uitvoeringsjaar: 2015
  Duur van het project: 2 weken (huisaansluitingen)
  Lengte van het trace: 20 x 10 meter
  Diciplines: Gas, water & Elektra

 • Afleverset Erasmus Medisch Centrum

  Categorie: Warmte

  Ten behoeve van de uitbreiding van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam hebben wij dit afleverstation met een maximaal vermogen van 7000kW gebouwd. Na alle benodigde voorbereiding en prefab op de vestiging in Raamsdonksveer is deze set compleet incl. regeling in 3 werkdagen op locatie gemonteerd.

  erasmus-afleverstation

  Uitvoeringsjaar: 2015
  Duur van het project: 3 weken
  Disciplines: Warmte afleverstation

 • Losplaatsweg te Noordwijk

  Categorie: Hoge druk gas

  Realisatie van een gestuurde boring hoge druk gas met een diameter van 6" staal. De totale lengte van de boring bedroeg 130 meter.

  losplaatsweg-te-noordwijk

  Uitvoeringsjaar:2016
  Plaats/straat:Losplaatsweg te Noordwijk
  Duur project:1 weken
  Disciplines:Gestuurde boring

 • Lichtmasten op zonnepanelen In Alphen aan den Rijn

  Categorie: Openbare verlichting

  Opdracht verstrekt voor het plaatsen van 5  lichtmasten op zonnepanelen. Er is gekozen voor een innovatief en duurzaam project.

  Zo bespaart de gemeente kosten op een nieuw ontsteekpunt en de aanleg van een kabeltracé.
  Daarnaast zijn de accu’s van de lichtmasten voor 90% recyclebaar.

  20151022113544

  Locatie plaats en straat; Alphen aan den Rijn, Europapark
  Korte projectomschrijving; plaatsen van 5  lichtmasten op zonnepanelen
  Uitvoeringsjaar; 2015
  Duur van het project; 1 dag
  Lengte van het trace; -----
  Disciplines; Openbare verlichting

 • Keukenhof in Lisse

  Categorie: Laagspanning

  In opdracht van en installatiebedrijf hebben wij de laagspanningsvoedingen aangelegd voor een nieuw gebouw bij de Keukenhof in Lisse. Voor dit nieuwe gebouw hebben wij circa 1.000 meter installatie kabel 4x95mm2 Cu gelegd. Tevens hebben wij ook de montage van de eindsluitingen uitgevoerd.

  keukenhof-lisse-1

  Realisatie project: 2016
  Lengte: 1000 meter
  Discipline Laagspanning
  Uitvoeringsduur 5 dagen

 • Plantagelaan in Barneveld

  Categorie: Gas

  Op de plantagelaan in Barneveld hebben we in opdracht van de netbeheerder een dubbelstraatoverslag station vervangen voor twee nieuwe enkelstraatstations inclusief het bijhorende leidingwerk.

  De overslagstations reduceren de gasdruk van 8 bar naar 4 bar. Het overslagstation is de voeding voor De Glind. Hierdoor moesten wij een noodset plaatsen door middel van hogedruk aanboringen.

  plantagelaan-barneveld-1

  Realisatie project: 2015
  Lengte: 15 meter
  Discipline Hogedruk gas
  Uitvoeringsduur 1 ½ week

 • Johan de Witstraat in Wassenaar

  Categorie: Hogedruk gas

  In opdracht van een netbeheerder hebben wij binnen het gas ontvangststation aan de Johan de Witstraat te Wassenaar twee keer een overslagstation en twee keer een districtstation vervangen.

  Tevens is het bijhorende leidingwerk van binnen naar buiten vervangen tot en met het afsluiter schema.
   

  20160606150558resized1

  Realisatie project: 2016
  Lengte: nvt
  Discipline Hogedruk gas
  Uitvoeringsduur 9 weken

 • Alphen aan den Rijn, Prins Bernhardlaan

  Categorie: Elektra

  Het in gebruik nemen van het nieuwe elektriciteit hoofdstation voor Alphen centrum op het terrein van de voormalige gasfabriek.

  De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het terrein van Liandon. Vanwege de 3T-vervuiling met Cyanide en Blauwzuurgas zijn er hieromtrent veiligheidsmaatregelen getroffen.

  20160915104946

  Uitvoeringsjaar: 2016 
  Duur van het project: start medio augustus, verwachte einddatum medio oktober.
  Lengte van het tracé: totaal circa 250 meter, leggen van 800 meter single bundels en laagspanning
  Disciplines: elektra, middenspanning single 3x1x240AL met 70mm2 aardedraad en laagspanning 4x150AL

 • Amsterdam, Vossiusstraat

  Categorie: Gas

  Korte projectomschrijving: vervangen gasregelinstallatie en ondergrondse infra

  img7082

  Uitvoeringsjaar: 2016
  Duur van het project: 3 weken
  Lengte van het trace: NVT diameters DN400, DN 300 en DN200
  Disciplines: gas

 • Leiden, Kooilaan

  Categorie: Gas / water / elektra

  Flat Kooilaan 8 verdiepingen hoog + 1 parkeerkelder
  125 gas aansluitingen
  125 elektra aansluitingen
  125 water aansluitingen

  foto-kooilaan

  Leiden Kooiplein
  Ca. 700m stalen onderbouw in een parkeergarage.
  Div diameters staal 3”, 2”, 1½ “, 1 ¼ “

 • Project binnenstad Leiden

  Categorie: Gas / Elektra

  Het betreft twee projecten in het centrum van Leiden. Gas is het saneren van de lagedruk leiding aan de Lammermarkt. Met behulp van een zuigwagen wordt de sleuf gemaakt in verband met heel veel bestaande ondergrondse infra ter voorkoming van schades.

  Elektra betreft het vernieuwen en verzwaren van het MS-net aan het Kort Galgewater, en het betreft kabels die ook dienen voor het museum van de Volkenkunde.

  20170405121408resized
  • Uitvoeringsjaar: 2017
  • Duur van het project: voor gas is 10 weken en voor elektra  circa 15 weken.
  • Discipine(s): cas is lagedruk aanleg PE leiding. Elektra is MS kabel 3x240AL.
  • Lengte: gas is circa 400 meter. Elektra is circa 1000 meter.

   

 • Aansluiting tuinder in Poederoijen

  Categorie: Middenspanning / gestuurde boring

  Werk gerealiseerd in Poederoijen aan de Karel van Gelreweg ten behoeve van een aansluiting van een tuinder.

  20170629153907resized

  • Aanleg bundel (3x) 1x630Al 875mtr
  • Gestuurde boringen in totaal bundel van 3 buizen 110mm 370mtr
  • Montage moffen MS
  • Persingen 6” 18mtr

 • Samen naar een duurzaam Woudenberg

  Categorie: Elektra

  WOUDENBERG – Al ruim 50 jaar draagt Van Voskuilen Woudenberg B.V. bij aan een steeds duurzamer Woudenberg. In juni start het bedrijf samen met de gemeente en andere partners een grote operatie waarbij 2000 lantaarnpalen vervangen worden.

  Reden te meer voor het college om op dinsdag 16 mei 2017 samen met de bedrijvencontactpersoon van de gemeente een bezoek te brengen aan dit Woudenbergse bedrijf. Over deze operatie en meer onderwerpen, zoals duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, werd van gedachten gewisseld tijdens het bezoek. Wethouder Gijs de Kruif: “Meer duurzaamheid en innovatie en maatschappelijk verantwoorder ondernemen zijn doelen die de gemeente nastreeft op economisch gebied. Dit wordt gedeeld door Van Voskuilen. We zijn trots dat dit Woudenbergse bedrijf bijdraagt aan de duurzame economie in Woudenberg.”

  Van Voskuilen heeft de afgelopen 50 jaar al veel kabels, leidingen en lantaarnpalen vervangen. Algemeen directeur Albèr van Ee: “Wij zijn een sociaal, sterk en innovatief familiebedrijf dat zich bezighoudt met de infratechniek van kabels en leidingen”. Bij Van Voskuilen staat de mens centraal. Respect voor de ander en jezelf is een van de belangrijkste kernwaarden binnen de organisatie. Hiermee wordt het belang van duurzaamheid in het beleid van het bedrijf onderstreept. Algemeen directeur Frans van Voskuilen: “Wij zijn trots dat we tussen juni en december 2017 alle lantaarnpalen in Woudenberg mogen vervangen, die ouder zijn dan 10 jaar”.

  Er komen aluminium (recyclebare) masten met LED verlichting voor terug. Dit levert een flinke energiebesparing op, dus dit draagt bij aan een duurzamer Woudenberg. Bovendien is het met de nieuwe lantaarnpalen mogelijk om de straatverlichting compleet op afstand te bedienen. Woudenberg is hier één van de eerste gemeenten mee.

  img8970
 • Bevrijdingsvuur in Wageningen

  Categorie: Gas

  Het bevrijdingsvuur in Wageningen is vanaf week 10 opnieuw in gebruik genomen en wordt normaal één keer per jaar ontstoken.
  Hiervoor hebben wij een nieuwe aansluiting gas gemaakt in opdracht van de gemeente Wageningen.

  wageningen-5-mei-2018

Gas

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van gasleidingen? Ons bedrijf houdt zich al bijna 50 jaar bezig met de werkzaamheden aan het aardgasnet. Wij zijn in staat om zowel met lagedruk (tot en met 200 mbar)  en hogedruk gas (> 200 mbar tot en met 8 bar) te werken. Naast het aanleggen en verwijderen van hoofd- en aansluitleidingen, kunnen wij voor u ook werkzaamheden verrichten die betrekking hebben op relinen, gas meet- en regeltechniek, encapressen en aanboringen onder druk.

Technieken

We hebben kennis over zowel renovatie als nieuwbouw. Bij renovatiewerkzaamheden doen wij er alles aan om de overlast voor bewoners tot een minimum te beperken. Moeten er werkzaamheden worden verricht aan asbestcementleidingen? Ook hier helpen wij u graag bij! Uiteraard treffen wij de juiste veiligheidsmaatregelen om zowel de omgeving als ons personeel te beschermen tegen het mogelijke gevaar van blootstelling aan asbestvezels.

Veiligheid

Om de veiligheid van ons personeel en de omgeving te waarborgen, voeren wij al onze gastechnische werkzaamheden uit volgens de ‘Veiligheidsinstructies aardgas 2013’, ofwel de VIAG 2013. De VIAG 2013 zie je terug in onze werkwijze. Hoe?

 • We geven ons personeel uitgebreide veiligheidsinstructies.
 • We beschikken over specialistisch materieel om ongecontroleerde gasuitstroom te voorkomen.
 • We hebben speciaal meetapparatuur om een veilige werkplek te waarborgen.

Gas, Meet- & Regeltechniek

Naast de infrawerkzaamheden op het gebied van aardgas is Van Voskuilen Woudenberg B.V. ook een specialist in het ontwerpen, bouwen en installeren van gas meet- en regelstations. Wij ontwerpen en bouwen deze gas meet- en regelstations in onze eigen productiehal in Woudenberg. Onze productiehal is uitgerust met onder andere: STT lasmachines, lasmanipulatoren, zaagbanken en kolomkranen.

Wij bouwen de gas meet- en regelstations overeenkomstig de NEN 1059 of de NEN 2078. De laswerkzaamheden voeren we uit volgens de NEN 12732. Alle regelinstallaties bouwen wij spanningsvrij op in zwart staal.

Nadat de gehele set is opgebouwd, geven wij alle stalen componenten een anti-roestbehandeling. De behandeling die wij toepassen, is het staalstralen en schoperen van de stalen leidingdelen.

Ten slotte spuiten wij de complete installatie in het door u gewenste verfsysteem.

Naast het produceren, kunnen wij de gas meet- en regelstations ook voor u op locatie plaatsen. Wij beschikken over de juiste transportmogelijkheden, zodat wij met behulp van zware kranen de genoemde stations kunnen plaatsen. Uiteraard verzorgen we voor u ook het benodigde leidingwerk om de gas meet- en regelstations aan te sluiten.

Het huren van een mobiel gasregelstation behoort ook tot de mogelijkheden. Op onze website www.gasregeltechniek.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Warmtestations

 Van Voskuilen Woudenberg B.V. beschikt over een permanente productielocatie waar betrokkene medewerkers, met jarenlange ervaring in de branche, op professionele en ambachtelijke wijze regelinstallaties voor warmtedistributie bouwen.
Deze regelinstallaties of stadsverwarmingsstations dienen ervoor om in nieuwe of bestaande warmtenetten de warmte onder de juiste condities bij de klanten af te leveren. Grofweg bestaan deze stadsverwarmingsstations met de meest uiteenlopende vermogens uit twee verschillende typen, te weten  onderstations ( WOS ) en afleverstations ( WAS ).

Van Voskuilen Woudenberg B.V. voert deze specialistische werkzaamheden uit in een aantal kenmerkende fasen waarbij altijd de eisen en wensen van onze opdrachtgever  in het oog worden gehouden. Door de kennis en kunde die wij in huis hebben is het mogelijke de complete projecten vanaf het eerste contact tot aan de oplevering te realiseren. 


Buiten het compleet plaatsen van stadsverwarmingsstations in nieuwbouw- of uitbreidingslocaties heeft Van Voskuilen Woudenberg B.V. in korte tijd een goede naam opgebouwd in het vervangen en aanpassen van bestaande stadsverwarmingsstations.
Door middel van het nauwkeurig inmeten van de bestaande locatie en installaties, detailengineering, gedetaillieerde prefabwerkzaamheden en het samenwerken met gespecialiseerde partners is het mogelijk complete stadsverwarmingsstations in een verassend kort tijdsbestek uit te voeren. Hierdoor is de overlast en de onderbreking van de warmtelevering voor de gebruikers minimaal.


 

Relinen van gasleidingen

video

Nederland ligt nog vol met broze gietijzeren gasleidingen. Van Voskuilen Woudenberg B.V. heeft de oplossing voor het vernieuwen van deze leidingen met gebruikmaking van de bestaande buis. De methode die wij toepassen is het relinen van de bestaande gietijzeren gasleiding. Bij het relinen verlijmen wij een kous aan de binnenzijde van de gietijzeren buis. Het uitharden van de lijm wordt versneld door het toepassen van uv-licht. Na het uitharden van de lijm frezen wij de aanwezige dienstleidingen, vanuit de hoofdleiding, open met een op afstand bedienbare robot.

Onze dienstverlening bestaat uit het:

 • verrichten van civiele werkzaamheden voor de benodigde  kopgaten;
 • uitvoeren van gastechnische werkzaamheden;
 • afpersen van de dienstleidingen gas;
 • afpersen van de binnenleidingen gas;
 • reinigen van de gietijzeren leiding met grit en hogedruk water;
 • afvoeren van de vrijgekomen afvalstoffen;
 • vaststellen van de huidige staat van de leidingen door  een camera-inspectie;
 • inblazen en verlijmen van de kous;
 • opzoeken en openfrezen van de dienstleidingen.

Om de kwaliteit van het relinen te waarborgen, werken wij volgens een vaste werkprocedure met een standaard opleverformulier. Daarnaast voert een onafhankelijke instantie regelmatig een pelproef uit. De voordelen die deze methode biedt ten opzichte van het traditioneel vervangen van de gasleidingen, zijn:

 • er is weinig overlast voor de omwonenden;
 • de uitvoeringstijd wordt verkort;
 • de afvalstromen nemen sterk af;
 • beperking van de CO2- uitstoot.

Drinkwater

Ons bedrijf houdt zich sinds de oprichting bezig met werkzaamheden aan het drinkwaternet. Schoon en hygiënisch werken is hierbij het sleutelwoord. Zo is ons personeel geschoold volgens de instructie ‘hygiënisch werken met water’. Op het gebied van de verbindingsmethoden hebben wij de nodige expertise.

Transportleiding

Bent u op zoek naar een deskundige en betrouwbare partij die transportleidingen aanlegt en onderhoudt? Kies dan voor Van Voskuilen Woudenberg B.V.

Distributieleiding

Naast het aanleggen en onderhouden van distributieleidingen drinkwater, mag ons bedrijf werkzaamheden verrichten aan bestaande asbestwaterleidingen op basis van het werkplan ‘veilig werken met asbestcementleidingen’.

Aansluitleiding

Wilt u een aansluitleiding laten aanleggen of renoveren? Dan bent u bij Van Voskuilen Woudenberg B.V. aan het goede adres. Wij voeren dagelijks dit soort werkzaamheden uit. Bij het renoveren van deze leidingen doen wij er daarnaast alles aan om de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken.

Elektra

Zoekt u een betrouwbare partij voor het aanleggen van elektrakabels? Van Voskuilen Woudenberg B.V. beschikt over jarenlange expertise op het gebied van elektra. Zo verzorgen wij het aanleggen en verwijderen van laagspanning (< 1 kV), middenspanning (≥ 1 en < 25 kV) en tussenspanning (≥ 25 en < 110 kV).

Naast het aanleggen en verwijderen van kabels, hebben wij ook al jarenlang ervaring met uiteenlopende montagewerkzaamheden.

Denk hierbij aan:

 • montagewerkzaamheden aan laagspanningskabels, zowel spanningsloos als onderspanning;
 • middenspanningmontage, zowel verbindingsmoffen als eindsluitingen middenspanning.

Om veilig met spanningen te werken, leiden wij ons personeel op volgens de Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties (BEI 2010), inclusief het bijbehorende branchesupplement. Daarnaast heeft iedere medewerker die werkzaam is met spanning een aanwijzing, waarmee de medewerker bevoegd is om aan het kabelnet te werken.

Openbare verlichting

Van Voskuilen Woudenberg B.V. helpt u graag met het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verlichtingsobjecten. Ons bedrijf heeft ruime kennis en ervaring met het plaatsen, onderhouden en verwijderen van:

 • lichtmasten t/m 16 meter;
 • wandarmaturen in onder andere winkelstraten;
 • achterpad verlichting;
 • tunnelarmaturen;
 • overspanningen met armaturen;
 • verlichte reclameborden;
 • grondspots.

Ook beschikken wij over ervaring om OV-lampen te vervangen. Dit kan zowel kleinschalig als grootschalig. Kleinschalig noemen we dit spotremplace en we spreken van groepsremplace als het om grootschalige vervanging gaat.

Om de werkzaamheden in de openbare verlichting goed te realiseren, beschikken wij over diverse hoogwerkers en vrachtwagens met kranen. Op deze manier kunnen wij uiteenlopende lichtmasten plaatsen. Naast het plaatsen, onderhouden en verwijderen van verlichtingsobjecten kunnen wij u ook daadwerkelijk materieel leveren, zoals: benodigde lichtmasten, armaturen en overige toebehoren.

Informatienetten

U kunt bij Van Voskuilen Woudenberg B.V. ook terecht voor het aanleggen van informatienetten bestaande uit glasvezel, telefonie- of coaxkabels. Op het gebied van glasvezel bestaan onze werkzaamheden uit:

 • het aanleggen van de beschermbuis;
 • het inblazen van de glasvezel;
 • het uitvoeren van diverse montagewerkzaamheden.

Voor het verrichten van montagewerkzaamheden aan het traditionele kabelnetwerk voor telefonie beschikken wij over gecertificeerd personeel. Ook voor de montage van coaxkabels hebben wij goed opgeleid personeel in dienst.

Warmte

Zoekt u een deskundige partij voor de aanleg van warmteleidingen? Dan is Van Voskuilen Woudenberg B.V. de partner die u zoekt! Wij hebben ervaring met het aanleggen van  STAAL-PUR-PE leidingen, zowel met als zonder lekdetectie. Voor het isoleren van de lasverbindingen beschikken wij over professioneel montagepersoneel.

Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor het ontwerpen, bouwen en installeren van warmtestations. Het station betreft hier de scheiding tussen de distributieleiding en een grootverbruikaansluiting.

Engineering

Zoekt u professionele ondersteuning in het voorbereidingsproces van kabel- en leidingroutes? Dan bent u bij Van Voskuilen Woudenberg B.V. aan het juiste adres! Wij bieden u ondersteuning op het gebied van:

 • Tracébepaling. Naast het schouwen gebruiken wij ook Klic-gegevens en gegevens uit het kadaster.
 • Maken van vergunnings- en/of werktekeningen.
 • Vooroverleg met vergunningverlenende instanties en/of  met particulieren.
 • Aanvragen van vergunningen.
 • Verzorgen van boorplannen, inclusief sterkteberekeningen en sonderingen.
 • Opstellen van materiaalstaten.
 • Verzorgen van voorcalculaties.
 • Opstellen V&G-plan in de ontwerpfase.

Samen met u als opdrachtgever stellen we vast welke activiteiten u door ons wilt laten uitvoeren en welke toetsmomenten u wenst. Op deze manier blijft u continu op de hoogte van de voortgang en de ontwikkelingen van het project. Ons doel is om een waardevolle aanvulling te zijn voor uw organisatie, zodat u zich niet om bovenstaande activiteiten hoeft te bekommeren.

Ondersteunende diensten

Van Voskuilen Woudenberg B.V. beschikt over een aantal gespecialiseerde ondersteunende diensten. Denk hierbij aan: spiegellassen, digitaal inmeten, realiseren van wegboringen of maken van boogspuitzinkers. Het personeel dat wij inzetten voor deze taken heeft een vakkundige opleiding gevolgd en beschikt over de nodige praktijkervaring.

Spiegellassen

Voor het verbinden van HDPE buizen kan gebruik gemaakt worden van een spiegellas. Bij het spiegellassen worden de HDPE buizen aan de uiteinden verhit met een zogenaamde spiegel. Na het verhitten worden de uiteinden onder druk tegen elkaar geperst. Na afkoeling ontstaat een sterke kunststof las. Van Voskuilen Woudenberg B.V. beschikt over ervaren spiegellassers die jaarlijks circa 1.000 lassen maken. Wij kunnen de spiegellasmethode toepassen tot en met een diameter van 500 mm.

Digitaal inmeten

Het goed vastleggen van kabels en leidingen wordt steeds belangrijker. Om schade te voorkomen aan de infrastructuur, is nauwkeurig inmeten erg belangrijk. Van Voskuilen Woudenberg B.V. zag hier jaren geleden al het belang van in en momenteel beschikken wij dan ook over vier GPS inmeetstations. Met deze GPS inmeetstations meten wij zowel kabels als leidingen in en zetten wij digitale punten uit.

Digitaal tekenwerk

De digitale meetpunten van kabels en leidingen worden door medewerkers van de tekenkamer op twee verschillende locaties binnen onze organisatie verwerkt. Hiervoor worden tekenpakketten als  Autocad 2011 en Visio 2012 gebruikt.

Op verzoek van onze opdrachtgevers worden revisies gemaakt en huisaansluitschetsen gedigitaliseerd. Dit houdt in dat de schetsen van analoog naar digitaal worden verwerkt. Om aan de wensen  en eisen van de opdrachtgever te voldoen, is in het tekenprogramma Autocad 2011 een tool verwerkt, waardoor de revisietekeningen volgens de tekenrichtlijnen van de opdrachtgever worden ingetekend. Aan het einde van dit proces kunnen de revisietekeningen worden afgedrukt op A0-kleurenplotters.
 

Wegboringen

Voor het kruisen van een weg kan gebruik gemaakt worden van een wegboring. Hierbij wordt een mantelbuis met behulp van een perslucht bodemraket onder de weg door geperst. Vervolgens blazen we de mantelbuis schoon met perslucht. Aansluitend leggen wij de kabels en leidingen aan.

Boogspuitzinkers

Bij het kruisen van een sloot of een weg maken wij gebruik van een boogspuitzinker. Met deze techniek maken wij diepe en korte boringen.  De boogspuitzinker wordt gerealiseerd door middel van het onder waterdruk inspuiten van gebogen stalen boorstangen. Bij het terugtrekken van de boorstangen wordt ook een HDPE mantelbuis meegetrokken. De lengte en diepte van de boogspuitzinker zijn afhankelijk van de intredehoek en de boogstraal van de boorstangen. Afhankelijk van de grondsoort, maken wij boogspuitzinkers tot een met een diameter van 125 mm en een lengte van circa 30 meter.Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hier en kijk of wij uw vraag direct kunnen beantwoorden. Heeft u andere vragen, opmerkingen, suggesties of complimenten?
Mail ons of neem contact op met één van onze vestigingen.

Contactgegevens Veelgestelde vragen Bekijk onze afgeronde projecten Gasregeltechniek.nl