Interview Project Windpark Wieringermeer

Scroll

In een samenwerking tussen Heijmans, de gebr. Pol en wijzelf; Van Voskuilen hebben wij onder de verzamelnaam Combinatie HPV onze expertises gebundeld om de infra voor de windmolens in Windpark Wieringermeer te realiseren. Robin is als werkvoorbereider/uitvoerder onze man ter plaatse en heeft in die rol het volledige werk tot nu toe van dichtbij meegemaakt. Genoeg reden voor een klein interview.

 

Hoe past project Windpark Wieringermeer bij de visie en ambities van Van Voskuilen?

Ik denk dat het bewijst dat Van Voskuilen behalve een betrouwbare ketenpartner en toonaangevende speler is in de wereld van kabels en leidingen. Ook is het mooi om te zien wij ons op basis van dergelijke complexe en omvangrijke projecten meer en meer ontwikkelen tot de geambieerde rol van aannemer++. Een belangrijk onderdeel hiervan is het totaal ontzorgen van de opdrachtgever door hen steeds meer werkzaamheden uit handen te nemen. Dit gebeurt nu bijvoorbeeld met het UAV-GC contract, waarin alles van ontwerp tot oplevering door de combinatie wordt verzorgd.

 

Hoe beantwoordt project Windpark Wieringermeer aan de 3 pijlers van Van Voskuilen?

Sociaal | Het sociale aspect binnen dit project is de samenwerking met andere aannemers en de kracht om een mooi projectteam neer te zetten. Verder steunt Windpark Wieringermeer een sociaal-maatschappelijk bewustzijn door het energiebesparende karakter van het project. Zoals in onderstaande animatievideo wordt uitgelegd zal het windpark ruim 280.000 huishoudens voorzien van groene energie. Goed voor maar liefst 600.000 ton minder CO2-uitstoot, wat gelijk staat aan de groei van 300 bomen per jaar!

Sterk | Het vertrouwen van Heijmans en Pol infra om de samenwerking met ons aan te gaan bewijst dat er vanuit de markt en ketenpartners veel vertrouwen is in de expertise en capaciteiten van Van Voskuilen. Ook het vertrouwen van Liander om het project aan de Combinatie HPV te gunnen geeft de sterke marktpositie van Van Voskuilen aan.

 

Innovatief | De techniek van gestuurd boren is allang geen nieuwe techniek meer voor Van Voskuilen maar op de internationale markt van infrastructuur wordt dit nog altijd als een innovatieve techniek gezien. Hiervan hebben we er in Wieringermeer maar liefst 188 uitgevoerd. Daarnaast is er sprake van een vernieuwende contractvorm, waar nog nooit eerder mee is gewerkt. Het betreft een zogeheten UAV-GC contract, waarbij wij als aannemer(s) verantwoordelijk zijn voor het complete werk: van ontwerp tot oplevering.

 

Welke werkzaamheden voert Van Voskuilen uit in Wieringermeer?

In de tenderfase heeft ons bedrijfsbureau mensen gefaciliteerd om het project binnen te halen. Na gunning is in de voorbereiding meegewerkt aan de engineering, omgevingsmanagement en werkvoorbereiding. Tijdens de uitvoering die op dit moment nog in volle gang is heeft Van Voskuilen een compleet uitvoeringsteam met werkvoorbereider/uitvoerder, voorman en technici aan het project in Wieringermeer geleverd.

 

Welke expertises van Van Voskuilen worden er tijdens dit project in de praktijk gebracht?

Elke afdeling binnen Van Voskuilen heeft op één of andere wijze te maken gekregen met dit megaproject. Denk hierbij aan het Bedrijfsbureau, KVM, Tekenkamer en natuurlijk de mensen van Uitvoering op locatie. Dit geeft mooi aan dat wij bij Van Voskuilen alle expertises in huis hebben om een compleet project aan te kunnen nemen en in staat zijn opdrachtgevers hier volledig in te ontzorgen. Een kwaliteit die niet bij elke aannemer vanzelfsprekend is.

 

Hoe ervaart Van Voskuilen de samenwerking binnen project Windpark Wieringermeer?

Mijn ervaringen van zowel de uitvoering als de samenwerking met Heijmans en de Gebr. Pol zijn zeer positief. We zien nu uitvoeringsmethoden van andere aannemers, waarvan wij kunnen leren en vice versa. Dit is ook de insteek geweest van Combinatie HPV, om op basis van een open samenwerking onze kennis te delen en van elkaar te kunnen leren. Dit heeft tot een succesvolle uitvoering van het proces geleid en wij hebben er alle vertrouwen in dat we met een net zo positief gevoel en onderling vertrouwen naar de oplevering toe zullen (samen)werken.

Een innovatief infraproject met een sterk sociaal karakter

- Robin Bekken, uitvoerder

Terug naar overzicht

Wij werken o.a. voor :