Evert Top

 • Evert Top
  Amersfoort

  Werkzaam
  1972 - 2000

  Mijn carrière ben ik gestart als stoffeerder. Al snel kwam ik erachter dat het buitenwerk beter bij me paste. Door een kennis kon ik op gesprek komen bij Frans van Voskuilen. We werkten in het begin vooral op de Veluwe voor het gasbedrijf. Na enige tijd vonden ze dat ik het wel in me had en werd ik monteur in het toenmalige plan Dragonder in Veenendaal. De tijden waren ten opzichte van vandaag de dag echt anders, vooral de veiligheidsregels waren niet zo streng als nu.

  "Voor Dik en Frans van Voskuilen waren onze echtgenoten net zo belangrijk als wijzelf. Dit lieten zij altijd merken door hun persoonlijke belangstelling en op feesten en bijeenkomsten."

  Mijn eerste bedrijfsbus was een Volkswagenbusje. Samen met twee grondwerkers, Johan van Dalen en Arie Wilkes, werkten we in Scherpenzeel en Woudenberg. Deze collega’s zijn nu zelf uitvoerder en monteur. Daarna ben ik naar Maarssenbroek gegaan en heb de gasleidingen in dit grote nieuwbouwplan gelegd. We hadden niet, zoals nu, allemaal een mobiele telefoon. Er kwam veel op onze eigen schouders neer om het werk goed te klaren. De uitvoerder kwam zo nu en dan langs met of zonder de opzichter van de opdrachtgever. In Amersfoort kreeg ik mijn eerste klussen als projectleider.

  Naast de montagewerkzaamheden moest ik ook mijn collega’s aansturen en de projectadministratie voeren. Uiteindelijk werd ik uitvoerder en heb ik jarenlang gewerkt voor diverse opdrachtgevers. Dit was behoorlijk pittig en ik heb dan ook in het begin best wat slapeloze nachten gehad. Maar ik sloeg me er goed doorheen en er kwamen daarna nog vele uitdagingen, dit maakte het werk afwisselend. De laatste jaren heb ik mijn opvolger, Gejo van Laar, opgeleid tot uitvoerder. Natuurlijk moest ik vakopleidingen volgen, zoals VCA en Vakman Buisleidingen. Ook waren er diverse technische cursussen, waardoor we altijd met de nieuwste materialen en technieken konden werken. Ik heb mogen werken voor een fantastisch familiebedrijf en zou het zo weer opnieuw doen.

« Terug naar het overzicht


Hoe kunnen wij u verder helpen?

Klik hier en kijk of wij uw vraag direct kunnen beantwoorden. Heeft u andere vragen, opmerkingen, suggesties of complimenten?
Mail ons of neem contact op met één van onze vestigingen.

Contactgegevens Veelgestelde vragen Bekijk onze afgeronde projecten Gasregeltechniek.nl